Golv av douglasgran

Ädelgran av typen Douglas har en naturligt varm ton i sitt trä och plankor får en vacker ådring. Därför är det fint att göra trägolv av douglasgran och väljer man långsamt växande granar blir det extra tåliga golv.

Golv i trä från Douglasgran

 • Trägolv Rappgo Douglasgran Mörkaskog Lut & Vitolja

  Trägolv Rappgo Douglasgran Mörkaskog Lut & Vitolja
  Douglasgran mörkaskog lut och vitolja är ett grangolv som för tankarna till gamla tiders nordiska salar. Ett golv av douglasgran har en vacker ådring med tydlig träkänsla som har uppskattats i generationer.&hellip:
 • Trägolv Rappgo Douglasgran Mörkaskog Extra Lut & Vitolja

  Trägolv Rappgo Douglasgran Mörkaskog Extra Lut & Vitolja
  Våra noggrant utvalda grangolv, för tankarna till gamla tiders nordiska salar. Ett golv av douglasgran har en vacker ådring med tydlig träkänsla som har uppskattats i generationer. Douglasgranens&hellip:
 • Trägolv Rappgo Douglasgran Mörkaskog Extra Vitvax

  Trägolv Rappgo Douglasgran Mörkaskog Extra Vitvax
  Douglasgran mörkaskog extra vitvax är ett grangolv som för tankarna till gamla tiders nordiska salar. Ett golv av douglasgran har en vacker ådring med tydlig träkänsla som har uppskattats i generationer.&hellip:

Plankor av Douglasgran ger tydlig träkänsla

Pseudotsuga menziesii är det latinska namnet på douglasgranen. Den odlas idag mestadels i Sverige och Tyskland även om den också växer vilt på vissa håll i Europa. Hit har den förts från västra Nordamerika där den är mest talrik.

Douglasgran
Douglasgran (Foto: Thomas Dreger, CC3.0 Wikimedia Commons

Virket från douglasgran brukar kallas för Oregon pine och har en röd ådring.