Mjukstängande toalettsits

De här mjukstängande toalettsitsarna går ner långsamt och mjukt utan att smälla hårt mot toalettkanten. Vi listar flera exempel på mjukstängande sitsar till olika toalettstolar. Även om själva sitsen kan kallas för hård är det stängningsfunktionen som är mjuk, ibland benämnd som Soft Close. Du får även exempel på kompletta toalettstolar med mjukstängningsfunktion en bit ner på sidan ifall du behöver köpa hela kitet på en gång.

Toalettsitsar som är mjukstängande

 • Toalettsits Gustavsberg Logic 9M11 Mjukstängande Hårdsits

  Toalettsits Gustavsberg Logic 9M11 Mjukstängande Hårdsits
  Toalettsits Logic 9M11 från Gustavsberg är en mjukstängande hårdsits som är tillverkad i högkvalitativ&hellip:
 • Toalettsits Grohe Euro Ceramic 39330 Mjukstängande Hårdsits

  Toalettsits Grohe Euro Ceramic 39330 Mjukstängande Hårdsits
  Toalettsits Euro Ceramic 39330 Mjukstängande Hårdsits är en vit mjukstängande hårdsits från Grohe&hellip:
 • Toalettsits Gustavsberg Artic 9M16 Mjukstängande Hårdsits

  Toalettsits Gustavsberg Artic 9M16 Mjukstängande Hårdsits
  Toalettsits Artic 9M16 från Gustavsberg är en mjukstängande toalettsits som är tillverkad i högkvalitativ&hellip:
 • Toalettsits Svedbergs Dämpad

  Toalettsits Svedbergs Dämpad
  Toalettsits Dämpad från Svedbergs är en vit toalettsits med mjukstängningsfunktion som passar WC&hellip:
 • Toalettsits Hafa Relax U Design Vit Högblank

  Toalettsits Hafa Relax U Design Vit Högblank
  Toalettsits Hafa Relax U Design Vit med mjukstängning och snabbfäste. Passar till Hafa Relax U toalett.&hellip:
 • Toalettsits Lavabo Glomp Mini Slim Mjukstängande Hårdsits

  Toalettsits Lavabo Glomp Mini Slim Mjukstängande Hårdsits
  Toalettsits Lavabo Glomp Mini Slim är en mjukstängande hårdsits med Quick Release-funktion som gör&hellip:
 • Toalettsits Lavabo Retro

  Toalettsits Lavabo Retro
  Toalettsits Lavabo Retro i hårdplast och utan mjukstängning.
 • Toalettsits Lavabo Flo Mjukstängande Hårdsits

  Toalettsits Lavabo Flo Mjukstängande Hårdsits
  Toalettsits Lavabo Flo är en mjukstängande hårdsits i vit färg. Toalettsitsen kan demonteras utan&hellip:

Så fungerar mjukstängningen på soft close sitsar

Funktionen för mjukstängning består av en mekanism som kallas "dämpare" eller "soft-close-dämpare". Denna mekanism är vanligtvis monterad på gångjärnen eller fästena som håller toalettsitsen på plats och består av två delar: en oljedämpare och en fjäder.

När du lyfter upp toalettsitsen och locket och sedan släpper dem, börjar oljedämparen bromsa deras nedstängning och kontrollera hastigheten. Den här oljedämparen skapar motstånd, vilket resulterar i en långsammare och mjukare nedstängning av toalettsitsen. Fjädern i dämparen hjälper till att hålla allt på plats och återställer dämparen för nästa användning.

Komplett toastol med mjukstängande lock

 • Toalettstol Duravit 1930 med P-lås

  Toalettstol Duravit 1930 med P-lås
  Toalettstol Duravit 1930 med vit mjukstängande hårdsits. Denna toalettstol är golvstående och tillverkad&hellip:
 • Toalettstol Duravit D-Code 211809 med Mjukstängande Hårdsits

  Toalettstol Duravit D-Code 211809 med Mjukstängande Hårdsits
  Toalettstol D-Code för golv- alt väggavlopp, avlopp horisontell eller vertikalt. Inkommande vatten&hellip:
 • Toalettstol Duravit 1930 med S-lås

  Toalettstol Duravit 1930 med S-lås
  Golvstående toalettstol Duravit 1930 med vit mjukstängande hårdsits. Toalettstolen är tillverkad&hellip:
 • Toalettstol Duravit Starck 3 Vario Mjukstängande Lock

  Toalettstol Duravit Starck 3 Vario Mjukstängande Lock
  Golvstående toalettstol med anslutningen som kan kopplas till både vägg och golv.
 • Golvstående toalett Svart

  Golvstående toalett Svart
  Svart golvstående toalett med mjukstängande lock Golvstående toalett i svart design som passar det moderna badrummet. Toaletten är tillverkad i svart keramik, väger 47 kg och har dimensionerna 52 x 36 x 31 cm. För att spara på vatten har toaletten två knappar för ett dubbelt spolsystem som gör att du kan välja mellan hel- eller halvspolning. Dess raka och rena utformning gör även toalettstolen väldigt enkel att rengöra. Finns tillgänglig i färgen svart. Toalettlock med Soft Close ingår För en mjuk öppning- och stängning har toalettlocket en Soft Close-funktion som ger en lyxig känsla. Toalettlocket består av tålig PP-plast med lång hållbarhet och skinande yta. Toaletten säljs komplett så du behöver inte, som i de flesta fall, köpa till ett toalettlock i efterhand. Hygieniskt smart val Tack vare toalettens design och utformning är den städvänlig och enkel att hålla ren. Den är dessutom utrustad med ett dolt 18 cm P-lås, vilket är ett vattenlås i form av två sammansatta 90-graders vinklar. Detta låser in vatten inuti toaletten som då förhindrar dålig lukt och gör toaletten till ett hygieniskt smart val. Lägre pris Vi köper direkt från fabriken helt utan mellanhänder som grossister, distributörer och generalagenter som i varje steg lägger till sitt påslag. Det gör att vi kan sälja denna toalett online till ett extra bra pris! Vi tackar vår kund Pia för att vi fick komma och titta på hennes vackra badrum som är inrett med ett stort urval av Lyfco-produkter. Bl a denna toalettstol. Se videon ovan och inspireras!
 • Toalettstol Noro Well No Rim

  Toalettstol Noro Well No Rim
  Noro Well No Rim Toalettstol i stilren skandinavisk design utan spolkant, levereras utan sits. Upptäck fördelarna med en toalettstol utan spolkant. Förutom ett snyggt intryck är den också lätt att hålla rent eftersom avsaknaden av spolkanter förhindrar att smuts och bakterier fastnar på svåråtkomliga områden. Spolfödet täcker alla delar av toaletten precis som på äldre modeller. Köp gärna till den mjukstängande toalettsitsen så slipper du höra ett duns varje gång du fäller ner locket. FUNKTION OCH MATERIAL Inga spolkanter innebär mindre rengöringsmedel – Bra för både miljön och plånboken Utrustad med vattensparfunktion, spara omkring 0,6 liter vatten vid varje spolning Dolt S-lås, för golvanslutning ATT TÄNKA PÅ Monteras med lim – Inga borrhål behövs
 • Golvstående toalett

  Golvstående toalett
  Toalettstol med mjukstängande lock Golvstående toalettstol i modern och stilren design. Toaletten består av en sammanhängande tank och toalettskål vilket ger en modern och slimmad toalett som passar in i det moderna badrummet. Toaletten är tillverkad i vit keramik, väger 47 kg och har dimensionerna 68 x 37 x 78 cm. För att spara på vatten har toaletten två knappar för ett dubbelt spolsystem som gör att du kan välja mellan hel- eller halvspolning. Finns tillgänglig i färgen vit. Toalettlock med Soft Close ingår För en mjuk öppning- och stängning har toalettlocket en Soft Close-funktion som ger en lyxig känsla. Toalettlocket består av tålig PP-plast med lång hållbarhet och skinande yta. Toaletten säljs komplett så du behöver inte, som i de flesta fall, köpa till ett toalettlock i efterhand. Hygieniskt smart val Tack vare toalettens design och utformning är den enkel att hålla ren vilket gör den till ett smart hygieniskt val. Den är dessutom utrustad med ett 18 cm dolt P-lås, vilket är ett vattenlås i form av två sammansatta 90-graders vinklar. Detta låser in vatten inuti toaletten som då förhindrar dålig lukt. Toaletten monteras via vägganslutning. Lägre pris Vi köper direkt från fabriken helt utan mellanhänder som grossister, distributörer och generalagenter som i varje steg lägger till sitt påslag. Det gör att vi kan sälja denna golvstående toalettstol online till ett extra bra pris!
 • Toalettstol Duravit No.1 med Mjukstängande Hårdsits

  Toalettstol Duravit No.1 med Mjukstängande Hårdsits
  Toalettstol Duravit No.1 är en stilren, golvstående toalett med mjukstängande sits och öppen spolkant&hellip:

Fördelar med mjukstängning

Med mjukstängande toalettsitsar får du fördelarna av tystnad, hållbarhet, säkerhet och enklare användning. Denna funktion har blivit allt mer populär i hem och offentliga utrymmen. Om du vill ha en bekvämare och mer diskret toalettsits kan en mjukstängande variant vara ett utmärkt val.

 1. Ljudminskning: Den mjuka stängningen eliminerar slamrande ljud som kan vara störande, särskilt på natten.
 2. Längre livslängd: Mjukstängningsfunktionen bidrar till att minska påfrestningen på gångjärnen och toalettsitsen, vilket potentiellt kan förlänga deras livslängd.
 3. Säkerhet: Det mjuka nedstängningssystemet minskar risken för att locket eller sätet ska falla snabbt och klämma fingrarna på barn eller orsaka skador på stolen.

Går det att laga en trasig mjukstängande toalettsits?

Det är viktigt att ta reda varför din mjukstängande toasitsen inte längre fungerar. Om den knarrar och låter är det mest troligt att dämparna till locket är utslitna eller helt gått sönder. Du kan köpa reservdelar till vissa sitsar och byta ut dämparna.

Innan du ger dig ut för att köpa en ny sits eller försöka dig på att laga den själv, kolla om det finns garanti kvar hos tillverkaren.

Forcera inte en mjukstängande sits

OBS! Vi vill sist avsluta med att du inte ska försöka forcera en stängning av en mjukstängade sits. Mekanismen kan ta skada om du pressar på med full kraft så låt den stänga sig själv, det är så den jobbar bäst.