Självhäftande badrumskrokar

Med självhäftande handdukskrok slipper du borra i kaklet och kan montera upp kroken direkt på väggen med den starka dubbelhäftande tejpen. En fördel är också att du får större frihet att placera din handdukshängare på badrumsväggen.

Badrumskrokar med dubbelhäftande tejp

 • Handdukskrok Beslagsboden 1023

  Handdukskrok Beslagsboden 1023
  Handdukskrok 1023 är en stilren trippelkrok från Beslagsboden med tre svängbara krokar. Handdukskroken har en självhäftande baksida vilket gör att du slipper borra i badrummet.
 • Handdukskrok Beslagsboden BB1094 Svart

  Handdukskrok Beslagsboden BB1094 Svart
  Fyrkrok mattsvart rostfritt stål. Självhäftande.
 • Handdukskrok Beslagsboden B1093 Rostfri

  Handdukskrok Beslagsboden B1093 Rostfri
  Dubbelkrok i mattborstat rostfritt stål. Självhäftande.
 • Handdukskrok LH Nordic Krom

  Handdukskrok LH Nordic Krom
  Enkelkrok Nordic är en krok med stil och funktion. Tillverkad i krom med en hängare. Monteras med dubbelhäftande tejp.
 • Handdukskrok Beslagsboden BK1088 Rostfri/Grön

  Handdukskrok Beslagsboden BK1088 Rostfri/Grön
  Enkelkrok i polerat rostfritt stål med grön knopp. Självhäftande.
 • Handdukskrok Beslagsboden B1092 Rostfri

  Handdukskrok Beslagsboden B1092 Rostfri
  Enkelkrok i mattborstat rostfritt stål. Självhäftande.
 • Handdukskrok Beslagsboden 1033 Trippel

  Handdukskrok Beslagsboden 1033 Trippel
  Handdukskrok 1033 Trippel är en stilren handdukskrok från Beslagsboden med tre svängbara krokar. Kroken har en självhäftande baksida så att du slipper borra i badrummet.
 • Handdukskrok Beslagsboden 1023

  Handdukskrok Beslagsboden 1023
  Handdukskrok 1023 är en stilren trippelkrok från Beslagsboden med tre svängbara krokar. Handdukskroken har en självhäftande baksida vilket gör att du slipper borra i badrummet.
 • Handdukskrok Beslagsboden BX1094 Vit

  Handdukskrok Beslagsboden BX1094 Vit
  Enkelkrok tillverkad i rostfritt stål, vit matt. Självhäftande.
 • Handdukskrok Beslagsboden BX1093 Vit

  Handdukskrok Beslagsboden BX1093 Vit
  Enkelkrok tillverkad i rostfritt stål, vit matt. Självhäftande.
 • Handdukskrok Beslagsboden Mini 1082

  Handdukskrok Beslagsboden Mini 1082
  Handdukskrok Beslagsboden Mini 1082 är en stilren krok i rostfritt stål. Den har en självhäftande baksida så att du slipper borra i badrummet och en elegant bakplatta med måtten 30x30 mm.
 • Handdukskrok Beslagsboden BB1090 Svart

  Handdukskrok Beslagsboden BB1090 Svart
  Enkelkrok mattsvart rostfritt stål. Självhäftande.

Krokar med dubbelhäftande tejp även till andra rum

Trots att många av krokarna kallas för badrumskrokar behöver du såklart inte låsa dig till att bara använda de i badrummet. Flera av krokarna vi tipsade om här ovanför kan du hänga i köket till diskhandduken eller i hallen som en klädhängare.

Tänk bara på att den dubbelhäftande tejpen är stark och kan dra med sig underliggande tapet, väv eller färg om du vill ta ner kroken senare.

Så tar du bort en självhäftande badrumskrok

Ibland kanske man vill flytta på en krok som monterats upp med självhäftande tejp. Om tejpen är superstark kan det kännas riskabelt att bara börja dra och bända i kroken. Det finns ju risk att underliggande väggmaterial lossnar och följer med.

5 st självhäftande handdukskrokar, kaklad badrumsvägg blå

Ett trick som du kan testa är att dra med en tunn, stark fiskelina mellan beslaget och väggen. Du får såga dig fram och bit för bit lossnar limmet i tejpen. Andra alternativ är en tunn, hård spackelspade eller rakblad.

Om det är en väldigt stor självhäftande platta kanske man inte når så långt med rakblad. Då är ett trick att öppna upp på ovankanten och sedan droppa ner lacknafta som får verka en stund. Det brukar lösa upp limmet så att du får lös dina krokar. Lägg något mjukt på golvet under utifall att krokarna ramlar ner med en duns.

Limrester som sitter kvar på kaklet efter du fått bort krokarna kan man tvätta bort med till exempel Vim/Jif och en skursvamp. Även här funkar lacknaftan men det luktar ju en del.

De här tipsen funkar såklart bra även på andra tejpade objekt i badrummet som till exempel självhäftande toalettpappershållare.

3M självhäftande tejp på våtrumstapet eller väggmatta

Många avråder från att montera upp självhäftande produkter med 3M tejp på våtrumstapeter eller väggmattor. De här väggmaterialen innehåller ofta mjukgörare och ytorna är till viss del feta i karaktären. Det gör att limmet i 3M-tejpen får svårt att sitta kvar länge.

3M självhäftande tejp fäster mycket bra på fettfria och fasta underlag. Det är bra att tvätta ytan först med till exempel T-röd. Montering på kakel, klinkers, glas och lackade ytor går hur bra som helst.