Toalettstol

Golvstående och vägghängda toalettstolar finns i de flesta tillverkares produktkataloger. Här ser du en översikt av utbudet online och tillbehör som ibland behöver bytas ut som toalettsits eller spolknapp.

Populärt inom toalettstol

 • Installationskit Grohe Sensia Arena 46944 för Automatisk Spolning

  Installationskit Grohe Sensia Arena 46944 för Automatisk Spolning
  Installationskit Grohe Sensia Arena 46944 ger dig möjligheten till att ha automatisk spolning av din duschtoalett Grohe Sensia Arena 39354.
 • Vägghängd Toalettstol Flaminia Mini App GoClean

  Vägghängd Toalettstol Flaminia Mini App GoClean
  Vägghängd Toalettstol Flaminia Mini App GoClean har en snygg och elegant design och levereras med mjukstängande hårdsits.Tack vare dess avrundade ytor är toaletten enkel att rengöra. Allt som behövs&hellip:
 • Toalettsits IDO Aniara 91280 Mjuksits

  Toalettsits IDO Aniara 91280 Mjuksits
  Toalettsits IDO Aniara 91280 är en vit mjuksits som är komfortabelt varm och mjuk. Enkel att ta bort vid rengöring. Toalettsitsen passar till alla toalettstolar i serien IDO Aniara förutom IDO Miniara.&hellip:
 • Toalettsits Ifö Aqua 99588

  Toalettsits Ifö Aqua 99588
  Toalettsits Ifö Aqua 99588 är en mjuksits gjord i prolypropen och har cc-mått 155 mm. Toalettsitsen passar till Ifös Toalett Aqua .

Fler tips på toalettstol

 • Spolknapp Grohe Skate Cosmopolitan S

  Spolknapp Grohe Skate Cosmopolitan S
  Spolknapp Skate Cosmopolitan S är en spolknapp från Grohe i modern design för inbyggda cisterner. Det är en vattenbesparande väggplatta för dubbel spolning och start-/stopp-aktivering. Denna spolknapp&hellip:
 • Toalettstol Imperial Drift CC

  Toalettstol Imperial Drift CC
  Toalettstol Imperial Drift CC i klassisk design är en golvstående toalett med universalutlopp eller golvutlopp. levereras med valfri toalettsits i olika utföranden.
 • Vägghängd Toalettstol Villeroy & Boch O.novo Kompakt

  Vägghängd Toalettstol Villeroy & Boch O.novo Kompakt
  Vägghängd Toalettstol Villeroy &: Boch O.novo Kompakt är den perfekta toaletten för ditt badrum. Produkten tillhör den populära serien O.novo från Villeroy &: Boch.
 • Vägghängd Toalettstol Villeroy & Boch Subway 2.0 SupraFix

  Vägghängd Toalettstol Villeroy & Boch Subway 2.0 SupraFix
  Vägghängd Toalettstol Villeroy &: Boch Subway 2.0 SupraFix är den perfekta toaletten för ditt badrum. Produkten tillhör den populära serien Subway 2.0 från Villeroy &: Boch.
 • Handdusch Hansgrohe Bidette 1jet med Hållare och Duschslang

  Handdusch Hansgrohe Bidette 1jet med Hållare och Duschslang
  Handdusch från Hansgrohe med duschhållare och duschslang. Handduschen har funktionerna EcoSmart och QuickClean.
 • Toalettstol Ifö Vinta Rimfree för Limning

  Toalettstol Ifö Vinta Rimfree för Limning
  Toalettstol Ifö Vinta Rimfree för Limning är en golvstående toalettstol för golvmontage med skandinavisk design och slät utsida är helt utan spolkant vilket gör att bakterier och smuts inte har&hellip:
 • Vägghängd Toalettstol Villeroy & Boch Subway 2.0 med DirectFlush

  Vägghängd Toalettstol Villeroy & Boch Subway 2.0 med DirectFlush
  Vägghängd Toalettstol Villeroy &: Boch Subway 2.0 med DirectFlush är den perfekta toaletten för ditt badrum. Produkten tillhör den populära serien Subway 2.0 från Villeroy &: Boch.
 • Toalettsits Pressalit Sway Norden 1030

  Toalettsits Pressalit Sway Norden 1030
  Toalettsits Pressalit Sway Norden Antracitgrå med soft close och lift-off levereras med ett flertal beslag och passar därmed perfekt till Camargue Norden, Ifö Spira (ej Spira Art), Ifö Sign, Ifö Sign&hellip:
 • Spolknapp Tapwell Duo 112

  Spolknapp Tapwell Duo 112
  Spolknapp Tapwell Duo 112 är en stilren spolknapp som passar till Geberits WC-fixtur 112 cm.
 • Vägghängd Toalettstol Flaminia Mini App GoClean

  Vägghängd Toalettstol Flaminia Mini App GoClean
  Vägghängd Toalettstol Flaminia Mini App GoClean har en snygg och elegant design och levereras med mjukstängande hårdsits.Tack vare dess avrundade ytor är toaletten enkel att rengöra. Allt som behövs&hellip:
 • Vägghängd Toalettstol Flaminia Mini App GoClean

  Vägghängd Toalettstol Flaminia Mini App GoClean
  Vägghängd Toalettstol Flaminia Mini App GoClean har en snygg och elegant design och levereras med mjukstängande hårdsits.Tack vare dess avrundade ytor är toaletten enkel att rengöra. Allt som behövs&hellip:
 • Toalettsits Gustavsberg Artic 9M16 Mjukstängande Hårdsits

  Toalettsits Gustavsberg Artic 9M16 Mjukstängande Hårdsits
  Toalettsits Artic 9M16 från Gustavsberg är en mjukstängande toalettsits som är tillverkad i högkvalitativ hårdplast. Toalettsitsen är utrustad med Quick Release som gör det enkelt att lyfta av&hellip:
 • Vägghängd Toalettstol Gustavsberg Nautic 1522 Hygienic Flush

  Vägghängd Toalettstol Gustavsberg Nautic 1522 Hygienic Flush
  Gustavsberg Vägghängd Toalettstol Nautic 1522 Hygienic Flush med öppen och glaserad spolkant är tillverkad i sanitetsporslin och har en modern, städvänlig och minimalistisk design. För enklare rengöring&hellip:
 • Toalettstol Ifö Spira 6261 Rimfree Hög Modell

  Toalettstol Ifö Spira 6261 Rimfree Hög Modell
  Toalettstol Spira 6261 Rimfree Hög Modell med skruvhål är en hög toalett (46 cm sitthöjd utan sits) från Ifö utan spolkant vilket gör att smuts och bakterier inte har någonstans att gömma sig.&hellip:
 • Spolknapp Ifö Sign Pneumatisk Enkelspolning

  Spolknapp Ifö Sign Pneumatisk Enkelspolning
  Spolknapp Ifö Sign Pneumatisk är en luftstyrd spolknapp med enkelspolning som är tillverkad i vit plast. Spolknappen är inte utrustad med någon doseringsfunktion, önskas detta så måste Doseringlock&hellip:
 • Ifö övriga sitsar

  Ifö övriga sitsar
 • Vägghängd Toalettstol Villeroy & Boch Architectura Rundad

  Vägghängd Toalettstol Villeroy & Boch Architectura Rundad
  Vägghängd Toalettstol Villeroy &: Boch Architectura Rundad är den perfekta toaletten för ditt badrum. Produkten tillhör den populära serien Architectura från Villeroy &: Boch.
 • Toalettstol Imperial Radcliffe CC

  Toalettstol Imperial Radcliffe CC
  Toalettstol Imperial Radcliffe CC i klassisk design är en golvstående toalett med universalutlopp. Levereras med en plastsits eller mjukstängande och massiv träsits som finns i olika färger.
 • Spolknapp Grohe Nova Cosmopolitan S

  Spolknapp Grohe Nova Cosmopolitan S
  Spolknapp Nova Cosmopolitan S är en spolknapp från Grohe i snygg design för inbyggda cisterner. Det är en vattenbesparande väggplatta för dubbel spolning och start-/stopp-aktivering. Denna spolknapp&hellip:
 • Toalettsits Pressalit Scandinavia PLUS 758

  Toalettsits Pressalit Scandinavia PLUS 758
  Toalettsits Pressalit Scandinavia Plus Svart med soft close och lift-off levereras med universalbeslag och passar på de flesta äldre toaletter från IDO, Ifö och Gustavsberg. Sitsen är designad och&hellip:
 • Toalettsits Ifö Cera Mjuksits Vit

  Toalettsits Ifö Cera Mjuksits Vit
  Toalettsits Ifö Cera är en vit mjuksits som är tillverkad i polypropen (PP). Toalettsitsen passar till Ifö Cera, Ifö Ceranova och Ifö Nova toaletter.
 • Spolknapp Svedbergs Front

  Spolknapp Svedbergs Front
  Spolknapp till vägghängda toaletter från Svedbergs. Finns i tre färger.
 • Spolknapp Geberit Sigma 60

  Spolknapp Geberit Sigma 60
  Spolknapp Geberit Sigma 60 är en tryckknapp med dubbelspolning och passar till Sigma WC-fixturer. Planmonterad och monteras före kakling. Finns att köpa i olika färger.
 • Vägghängd Duschtoalett Grohe Sensia Arena 39354

  Vägghängd Duschtoalett Grohe Sensia Arena 39354
  Upplev en ny ren nivå med duschtoaletten Grohe Sensia Arena med snygg design och självrengörande teknik. Grohe Hygiene antibakteriell beläggning (SIAA Kohkin Japansk standardefterlevnad) och antistick-beläggning&hellip:
 • Vägghängd Toalettstol Villeroy & Boch O.novo Kids

  Vägghängd Toalettstol Villeroy & Boch O.novo Kids
  Vägghängd Toalettstol Villeroy &: Boch O.novo Kids är den perfekta toaletten för ditt badrum. Produkten tillhör den populära serien O.novo Kids från Villeroy &: Boch.
 • Spolknapp Ifö Sign Pneumatisk

  Spolknapp Ifö Sign Pneumatisk
  Spolknapp Ifö Sign Pneumatisk är en luftstyrd spolknapp med dubbelspolning. Spolknappen är inte utrustad med någon doseringsfunktion, önskas detta så måste Doseringlock Ifö Sign (art-nr: 96865)&hellip:
 • Vägghängd Toalettstol Flaminia Mini App GoClean

  Vägghängd Toalettstol Flaminia Mini App GoClean
  Vägghängd Toalettstol Flaminia Mini App GoClean har en snygg och elegant design och levereras med mjukstängande hårdsits.Tack vare dess avrundade ytor är toaletten enkel att rengöra. Allt som behövs&hellip:
 • Vägghängd Toalettstol Villeroy & Boch O.novo Vita Förlängd

  Vägghängd Toalettstol Villeroy & Boch O.novo Vita Förlängd
  Vägghängd Toalettstol Villeroy &: Boch O.novo Vita Förlängd är den perfekta toaletten för ditt badrum. Produkten tillhör den populära serien O.novo Vita från Villeroy &: Boch.
 • Spolknapp Geberit Sigma 20

  Spolknapp Geberit Sigma 20
  Spolplattor till Sigma inbyggnadsfixturer 112 cm med dubbelspolning eller enkelspolning, finns i olika ytbehandlingar och designutföranden. Spolning framifrån. Spolknapp Geberit Sigma 20 finns att köpa&hellip:
 • Toalettsits Pressalit Universal S1064

  Toalettsits Pressalit Universal S1064
  Toalettsits Pressalit Universal med soft close och lift-off levereras med universalbeslag. Passar på de flesta äldre toaletter från IDO, Ifö och Gustavsberg. Det medföljer dessutom sidoproppar i fyra&hellip:
 • Toalettsits Villeroy & Boch Finion

  Toalettsits Villeroy & Boch Finion
  Toalettsits Villeroy &: Boch Finion tillhör den populära serien Finion från Villeroy &: Boch och kommer i 2 varianter.
 • Spolknapp Villeroy & Boch ViConnect 100S

  Spolknapp Villeroy & Boch ViConnect 100S
  Spolknapp Villeroy &: Boch ViConnect 100S är en snygg spolknapp för ditt badrum. Produkten tillhör Villeroy &: Boch populära serie ViConnect och kommer i 4 färgvarianter.
 • Vägghängd Toalettstol Svedbergs Lossen

  Vägghängd Toalettstol Svedbergs Lossen
  Vägghängd Svedbergs Lossen är en elegant toalettstol för väggmontage från Toalettstol med Rimless-spolning, med släta ytor både insida och utsida. Detta innebär att den är hygienisk och lättare&hellip:
 • Högspolande Toalettstol Imperial Chelsea HL

  Högspolande Toalettstol Imperial Chelsea HL
  Toalettstol Imperial Chelsea HL är högspolande för golvmontage med högt monterad cistern och universalutlopp. Levereras med valfri toalettsits i olika utföranden.
 • Toalettstol Ifö Spira 6261 Rimfree Hög Modell för Limning

  Toalettstol Ifö Spira 6261 Rimfree Hög Modell för Limning
  Toalettstol Spira 6261 Rimfree Hög Modell för Limning är en hög toalett (46 cm sitthöjd utan sits) från Ifö utan spolkant vilket gör att smuts och bakterier inte har någonstans att gömma sig.&hellip:
 • Spolknapp Geberit Sigma 01

  Spolknapp Geberit Sigma 01
 • Armstöd Gustavsberg Nautic 3055

  Armstöd Gustavsberg Nautic 3055
  Armstöd Gustavsberg Nautic 3055 har ergonomiskt utformade handtag, handtagen är i polyuretan. Armstödet är tillverkat i rostfritt och pulverlackerat stål. Armstöd Gustavsberg Nautic 3055 finns att&hellip:
 • Vägghängd Toalettstol Villeroy & Boch O.novo Kantig

  Vägghängd Toalettstol Villeroy & Boch O.novo Kantig
  Vägghängd Toalettstol Villeroy &: Boch O.novo Kantig är den perfekta toaletten för ditt badrum. Produkten tillhör den populära serien O.novo från Villeroy &: Boch.
 • Toalettlock Noro Well Mjukt

  Toalettlock Noro Well Mjukt
  Det vita locket har snäppfästen som gör det enkelt att dra loss och åter fästa vid rengöring av toaletten.
 • Toalettstol Imperial Drift CC

  Toalettstol Imperial Drift CC
  Toalettstol Imperial Drift CC i klassisk design är en golvstående toalett med universalutlopp eller golvutlopp. levereras med valfri toalettsits i olika utföranden.
 • Vägghängd Toalettstol Villeroy & Boch Subway 2.0 Komfort

  Vägghängd Toalettstol Villeroy & Boch Subway 2.0 Komfort
  Vägghängd Toalettstol Villeroy &: Boch Subway 2.0 Komfort är den perfekta toaletten för ditt badrum. Produkten tillhör den populära serien Subway 2.0 från Villeroy &: Boch.
 • Toalettstol Imperial Drift LL

  Toalettstol Imperial Drift LL
  Toalettstol Imperial Drift LL har en snygg klassisk och engelsk stil. Toalettstolen är golvstående med väggmonterad cistern och universalutlopp. Levereras med plastsits eller med en plastsits eller&hellip:
 • Spolknapp Ifö Campus Gen 2

  Spolknapp Ifö Campus Gen 2
  Spolknapp Ifö Campus Gen 2 är en mekanisk spolknapp med 4/2 liters dubbelspolning, ena modellen i rostfritt utförande är med enkelspolning. Funkar ihop med Fresh WC. Spolknappen passar till spolsystemen&hellip:
 • Spolknapp Grohe Skate Cosmopolitan S

  Spolknapp Grohe Skate Cosmopolitan S
  Spolknapp Skate Cosmopolitan S är en spolknapp från Grohe i modern design för inbyggda cisterner. Det är en vattenbesparande väggplatta för dubbel spolning och start-/stopp-aktivering. Denna spolknapp&hellip:
 • Vägghängd Toalettstol Duravit Me by Starck 252909 utan Toalettsits

  Vägghängd Toalettstol Duravit Me by Starck 252909 utan Toalettsits
  Vägghängd Toalettstol Duravit Me by Starck 252909 utan toalettsits med 4,5 liters spolning. Toaletten är rimless vilket innebär att den är utan spolkant. Levereras med Durafix för dold montering.&hellip:
 • Toalettstol Gustavsberg Nautic 1546 Hygienic Flush Hög Modell

  Toalettstol Gustavsberg Nautic 1546 Hygienic Flush Hög Modell
  Gustavsberg Toalettstol Nautic 1546 Hygienic Flush med öppen spolkant för enklare rengöring är tillverkad i sanitetsporslin och har väldigt släta former. Städvänlig och minimalistisk design. Sitthöjden&hellip:
 • Toalettsits Pressalit Cera S596

  Toalettsits Pressalit Cera S596
  Toalettsits Pressalit Cera med soft close och lift-off levereras med universalbeslag. Certifierad Polygiene effekt som hämmar bakterietillväxt dygnet runt. Speciellt utvecklad till Ifö Cera/Pala. Sitsen&hellip:
 • Toalettstol Imperial Radcliffe LL

  Toalettstol Imperial Radcliffe LL
  Toalettstol Imperial Radcliffe LL är en golvstående toalett med väggmonterad cistern och universalutlopp. Levereras med valfri toalettsits i olika utföranden.
 • Spolknapp Geberit Sigma 30

  Spolknapp Geberit Sigma 30
  Spolplattor till Sigma inbyggnadsfixturer 112 cm med dubbelspolning eller enkelspolning, finns i olika ytbehandlingar och designutföranden. Spolning framifrån. Spolknapp Geberit Sigma 30 finns att köpa&hellip:
 • WC-stol 9041

  WC-stol 9041
 • Vägghängd Toalettstol Gustavsberg Hygienic Flush 5G84

  Vägghängd Toalettstol Gustavsberg Hygienic Flush 5G84
  Gustavsberg Hygienic Flush 5G84 är en vägghängd toalettstol med öppen spolkant som gör rengöringen mycket enklare och som ger en bättre hygien.

Sitthöjd på toalettstolar

Det finns inget exakt mått på sitthöjd man måste förhålla sig till. Toalettstolar som finns att köpa kan ha olika sitthöjd och det finns allt från 40 cm till 50 cm för långa personer.

En standard är att vägghängd toastol monteras cirka 45 cm från golv till toalettring.

S-lås och P-lås

Det finns två olika typer av vattenlås på toaletter som heter S-lås eller P-lås. Vattenlås används för att förhindra att avloppslukt finns i badrummet.

Att vattenlåsen kallas för S eller P är hur de är utformade. Ett S-lås har formen av ett liggande S och avloppet går rakt ner genom golvet. Toalettstolar med denna typ av lås kan se lite olika ut och ha inbyggt, dolt eller öppet S-lås.

Den andra typen av vattenlås, P-låset, har avloppsröret vänt bakåt och ger möjligheten att dra avloppet i väggen istället för ner genom golvet. Man kan dock ansluta ett bakåtriktad P-vattenlås till en böjning bakom toalettstolen, som sedan går ner genom golvet. Går även att ansluta åt sidan.

Form och funktion på toalettstolar

Design är inte bara hur toalettstolen ser ut men även funktion. Utseendet på en toalettstol kan vara rakt eller runt i olika grad. Funktionellt kan den ha olika spolningar, separering av urin eller vara en toalettstol utan spolkant till exempel.

Om formen mestadels är efter tycke och smak för att passa övrig badrumsinredning så har funktionaliteten betydelse för toalettstolens hygien och förbrukning.