Toalettstol

Golvstående och vägghängda toalettstolar finns i de flesta tillverkares produktkataloger. Här ser du en översikt av utbudet online och tillbehör som ibland behöver bytas ut som toalettsits eller spolknapp.

Populärt inom toalettstol

 • Installationskit Grohe Sensia Arena 46944 för Automatisk Spolning

  Installationskit Grohe Sensia Arena 46944 för Automatisk Spolning
  Installationskit Grohe Sensia Arena 46944 ger dig möjligheten till att ha automatisk spolning av din duschtoalett Grohe Sensia Arena 39354.
 • Toalettsits Gustavsberg Logic 9M11 Mjukstängande Hårdsits

  Toalettsits Gustavsberg Logic 9M11 Mjukstängande Hårdsits
  Toalettsits Logic 9M11 från Gustavsberg är en mjukstängande hårdsits som är tillverkad i högkvalitativ hårdplast och är väldigt tålig. Toalettsitsen passar alla toaletter i Logic-serien. Toalettsits&hellip:
 • Toalettsits Ifö Aqua 99588

  Toalettsits Ifö Aqua 99588
  Toalettsits Ifö Aqua 99588 är en mjuksits gjord i prolypropen och har cc-mått 155 mm. Toalettsitsen passar till Ifös Toalett Aqua .
 • Toalettstol Ifö Spira 6260 Rimfree

  Toalettstol Ifö Spira 6260 Rimfree
  Toalettstol Ifö Spira 6260 Rimfree för golvmontage med skandinavisk design som har en slät utsida och är helt utan spolkant, detta gör att bakterier och smuts inte har någonstans att gömma sig och&hellip:

Fler tips på toalettstol

 • Vägghängd Toalettstol Villeroy & Boch Architectura Rundad

  Vägghängd Toalettstol Villeroy & Boch Architectura Rundad
  Vägghängd Toalettstol Villeroy &: Boch Architectura Rundad är den perfekta toaletten för ditt badrum. Produkten tillhör den populära serien Architectura från Villeroy &: Boch.
 • Toalettsits Pressalit Sign/Spira S790

  Toalettsits Pressalit Sign/Spira S790
  Toalettsits Pressalit Sign/Spira med \"Easy grip\" med soft close och lift-off levereras med fasta beslag och passar till Ifö: Spira/Vinta/Sign, IDO Seven D. Sitsen är designad och producerad i Danmark.&hellip:
 • Spolknapp Geberit Sigma 01

  Spolknapp Geberit Sigma 01
 • Toalettstol Imperial Bergier CC

  Toalettstol Imperial Bergier CC
  Toalettstol Imperial Bergier CC i snygg och klassisk stil är en golvstående toalett. Levereras med en plastsits eller mjukstängande och massiv träsits som finns i olika färger.
 • Toalettstol Imperial Astoria Deco CC

  Toalettstol Imperial Astoria Deco CC
  Toalettstol Imperial Astoria Deco CC i klassisk design är en golvstående toalett med universalutlopp eller golvutlopp. Levereras med en plastsits eller mjukstängande och massiv träsits som finns i&hellip:
 • Spolknapp Villeroy & Boch ViConnect 300S Plast

  Spolknapp Villeroy & Boch ViConnect 300S Plast
  Spolknapp Villeroy &: Boch ViConnect 300S Plast är en snygg spolknapp för ditt badrum. Produkten tillhör Villeroy &: Boch populära serie ViConnect och kommer i 7 färgvarianter.
 • Vägghängd Toalettstol Villeroy & Boch O.novo Kids

  Vägghängd Toalettstol Villeroy & Boch O.novo Kids
  Vägghängd Toalettstol Villeroy &: Boch O.novo Kids är den perfekta toaletten för ditt badrum. Produkten tillhör den populära serien O.novo Kids från Villeroy &: Boch.
 • Toalettsits Gustavsberg Artic 9M16 Mjukstängande Hårdsits

  Toalettsits Gustavsberg Artic 9M16 Mjukstängande Hårdsits
  Toalettsits Artic 9M16 från Gustavsberg är en mjukstängande toalettsits som är tillverkad i högkvalitativ hårdplast. Toalettsitsen är utrustad med Quick Release som gör det enkelt att lyfta av&hellip:
 • Toalettstol Gustavsberg Nautic 1500 Hygienic Flush för Limning

  Toalettstol Gustavsberg Nautic 1500 Hygienic Flush för Limning
  Toalettstol Gustavsberg Nautic 1500 Hygienic Flush för limning har en modern och stilren design fylld med smarta detaljer som gör din vardag lite enklare. Spolar ända upp till kanten för bättre hygien,&hellip:
 • Spolknapp Geberit Omega 01

  Spolknapp Geberit Omega 01
 • Vägghängd Toalettstol Grohe Solido SL Set 4in1 Komplett

  Vägghängd Toalettstol Grohe Solido SL Set 4in1 Komplett
  Vägghängd Toalettstol Grohe Solido SL Set 4in1 är ett komplett WC-paket med WC-fixtur 113 cm, kromad dubbelspolande spolknapp och vägghängd toalettstol. WC-fixturen har 6-9 liters spolning.
 • Toalettstol Lavabo Retro Monoblocco

  Toalettstol Lavabo Retro Monoblocco
  Toalettstol Lavabo Retro Monoblocco med 3/6 liters dubbelspolning och retrodesign, utan toalettsits. Designad av Alfredo Anzellini &: Massiliano Cicconi.
 • Spolknapp Villeroy & Boch ViConnect 200G Glas

  Spolknapp Villeroy & Boch ViConnect 200G Glas
  Spolknapp Villeroy &: Boch ViConnect 200G Glas är en snygg spolknapp för ditt badrum. Produkten tillhör Villeroy &: Boch populära serie ViConnect och kommer i 3 färgvarianter.
 • Vägghängd Toalettstol Villeroy & Boch O.novo Kantig

  Vägghängd Toalettstol Villeroy & Boch O.novo Kantig
  Vägghängd Toalettstol Villeroy &: Boch O.novo Kantig är den perfekta toaletten för ditt badrum. Produkten tillhör den populära serien O.novo från Villeroy &: Boch.
 • Fixturkåpa Grohe Solido Monobloc 39377 med Spolknapp

  Fixturkåpa Grohe Solido Monobloc 39377 med Spolknapp
  Fixturkåpa Grohe Solido Monobloc 39377 ger dig möjligheten att installera en vägghängd toalettstol där det inte är möjligt, även där avloppen är vertikala. Vattenanslutning från vänster, höger&hellip:
 • Spolknapp Grohe Skate Cosmopolitan med Dubbelspolning

  Spolknapp Grohe Skate Cosmopolitan med Dubbelspolning
  Spolknapp Grohe Skate Cosmopolitan med dubbelspolning eller start/stopp funktion till pneumatisk avloppsventil. Kan monteras lodrätt och vågrätt. Spolknappen är gjord i ABS och finns i flera färger.&hellip:
 • Vägghängd Toalettstol Svedbergs Lossen

  Vägghängd Toalettstol Svedbergs Lossen
  Vägghängd Svedbergs Lossen är en elegant toalettstol för väggmontage från Toalettstol med Rimless-spolning, med släta ytor både insida och utsida. Detta innebär att den är hygienisk och lättare&hellip:
 • Spolknapp Villeroy & Boch ViConnect 200G Glas

  Spolknapp Villeroy & Boch ViConnect 200G Glas
  Spolknapp Villeroy &: Boch ViConnect 200G Glas är en snygg spolknapp för ditt badrum. Produkten tillhör Villeroy &: Boch populära serie ViConnect och kommer i 3 färgvarianter.
 • Spolknapp Geberit Sigma 30

  Spolknapp Geberit Sigma 30
  Spolplattor till Sigma inbyggnadsfixturer 112 cm med dubbelspolning eller enkelspolning, finns i olika ytbehandlingar och designutföranden. Spolning framifrån. Spolknapp Geberit Sigma 30 finns att köpa&hellip:
 • Toalettstol Ifö Sign 6832 Kort Modell

  Toalettstol Ifö Sign 6832 Kort Modell
  Toalettstol Ifö Sign 6832 är 5 cm kortare än standard tack vare en smalare cistern och WC-stolen kommer därför längre in mot väggen vilket sparar plats i badrummet. Toalettstolen har vägganslutning&hellip:
 • Vägghängd Toalettstol Ifö Sign 6894 ROT

  Vägghängd Toalettstol Ifö Sign 6894 ROT
  Vägghängd Toalettstol Ifö Sign 6894 är fri från kondens och är enklare att städa med tanke på sin synliga och hela cisternkåpa. Ifö Sign 6894 är behandlad med Ifö's rengöringsvänliga glasyr&hellip:
 • Toalettsits Pressalit Cera S596

  Toalettsits Pressalit Cera S596
  Toalettsits Pressalit Cera med soft close och lift-off levereras med universalbeslag. Certifierad Polygiene effekt som hämmar bakterietillväxt dygnet runt. Speciellt utvecklad till Ifö Cera/Pala. Sitsen&hellip:
 • Högspolande Toalettstol Imperial Radcliffe HL

  Högspolande Toalettstol Imperial Radcliffe HL
  Högspolande Toalettstol Imperial Radcliffe HL är golvstående med högt monterad cistern och universalutlopp. Levereras med valfri toalettsits i olika utföranden.
 • Toalettsits Lavabo Flo och File Slim Mjukstängande Hårdsits

  Toalettsits Lavabo Flo och File Slim Mjukstängande Hårdsits
  Toalettsits Lavabo Flo och File Slim är en mjukstängande hårdsits med elegant design. Toalettsitsen kan demonteras utan verktyg, utmärkt vid rengöring.
 • Spolknapp Svedbergs Front

  Spolknapp Svedbergs Front
  Spolknapp till vägghängda toaletter från Svedbergs. Finns i tre färger.
 • Högspolande Toalettstol Imperial Astoria Deco HL

  Högspolande Toalettstol Imperial Astoria Deco HL
  Toalettstol Imperial Astoria Deco HL är högspolande för golvmontage med högt monterad cistern och universalutlopp. Levereras med valfri toalettsits i olika utföranden.
 • Spolknapp Grohe Arena Cosmopolitan S

  Spolknapp Grohe Arena Cosmopolitan S
  Spolknapp Arena Cosmopolitan S är en praktisk och snygg spolknapp från Grohe för inbyggda cisterner. Det är en vattenbesparande väggplatta för dubbel spolning och start-/stopp-aktivering. Denna spolknapp&hellip:
 • Toalettstol Gustavsberg Estetic 8300

  Toalettstol Gustavsberg Estetic 8300
  Med dolt S/P-lås för golvavlopp.
 • WC-anslutning Lavabo SW-rör för Förlängning av Avlopp

  WC-anslutning Lavabo SW-rör för Förlängning av Avlopp
  WC-anslutning Lavabo SW-rör till förlängning av avlopp från toalettstolen mot väggen, kan anpassas på plats. Passar till de golvstående toalettstolarna från Lavabo.
 • Toalettsits Pressalit Universal S1064

  Toalettsits Pressalit Universal S1064
  Toalettsits Pressalit Universal med soft close och lift-off levereras med universalbeslag. Passar på de flesta äldre toaletter från IDO, Ifö och Gustavsberg. Det medföljer dessutom sidoproppar i fyra&hellip:
 • Toalettsits Pressalit Selandia 522

  Toalettsits Pressalit Selandia 522
  Toalettsits Pressalit Selandia med lock och universalbeslag. Passar på de flesta äldre toaletter från IDO, Ifö och Gustavsberg. Sitsen är designad och producerad i Danmark.
 • Toalettsits Pressalit Scandinavia PLUS 758

  Toalettsits Pressalit Scandinavia PLUS 758
  Toalettsits Pressalit Scandinavia Plus Svart med soft close och lift-off levereras med universalbeslag och passar på de flesta äldre toaletter från IDO, Ifö och Gustavsberg. Sitsen är designad och&hellip:
 • Toalettsits Pressalit D-Shape S1068

  Toalettsits Pressalit D-Shape S1068
  Toalettsits Pressalit D-Shape med soft close och lift-off levereras med universalbeslag. Passer på Camargue Rom, Duravit Me by Starck, Ifö iCon och andra D-formade toaletter. Det medföljer dessutom&hellip:
 • Toalettsits Pressalit Sway D2 994

  Toalettsits Pressalit Sway D2 994
  Toalettsits Pressalit Sway D2 Vit med soft close och lift-off levereras med universalbeslag och passar på Camargue Rom, Duravit Me by Starck och andra D-Formade toaletter. Sitsen är designad och producerad&hellip:
 • Vägghängd Toalettstol Villeroy & Boch O.novo Kantig

  Vägghängd Toalettstol Villeroy & Boch O.novo Kantig
  Vägghängd Toalettstol Villeroy &: Boch O.novo Kantig är den perfekta toaletten för ditt badrum. Produkten tillhör den populära serien O.novo från Villeroy &: Boch.
 • Toalettstol Imperial Astoria Deco LL

  Toalettstol Imperial Astoria Deco LL
  Toalettstol Imperial Astoria Deco LL har en gammeldags och klassisk stil. Toalettstolen är golvstående med väggmonterad cistern och universalutlopp. Levereras med plastsits eller en mjukstängande och&hellip:
 • WC-stol 9005B

  WC-stol 9005B
 • Spolknapp Ifö Sign Pneumatisk

  Spolknapp Ifö Sign Pneumatisk
  Spolknapp Ifö Sign Pneumatisk är en luftstyrd spolknapp med dubbelspolning. Spolknappen är inte utrustad med någon doseringsfunktion, önskas detta så måste Doseringlock Ifö Sign (art-nr: 96865)&hellip:
 • Spolknapp Primy Steel

  Spolknapp Primy Steel
  Spolplatta till WC-fixtur Geberit Duofix Sigma H112 för inbyggnad i elegant design med två stabila knappar för hel-och halvspolning. Den slimmade plattan i massivt rostfritt stål inger en stilfull&hellip:
 • Vägghängd Toalettstol Villeroy & Boch Memento 2.0

  Vägghängd Toalettstol Villeroy & Boch Memento 2.0
  Vägghängd Toalettstol Villeroy &: Boch Memento 2.0 är den perfekta toaletten för ditt badrum. Produkten tillhör den populära serien Memento 2.0 från Villeroy &: Boch.
 • Vägghängd Toalettstol Villeroy & Boch Subway för Sjukhus

  Vägghängd Toalettstol Villeroy & Boch Subway för Sjukhus
  Vägghängd Toalettstol Villeroy &: Boch Subway för Sjukhus är den perfekta toaletten för ditt badrum. Produkten tillhör den populära serien Subway från Villeroy &: Boch.
 • Toalettsits Pressalit Sway D2 994

  Toalettsits Pressalit Sway D2 994
  Toalettsits Pressalit Sway D2 Vit med soft close och lift-off levereras med universalbeslag och passar på Camargue Rom, Duravit Me by Starck och andra D-Formade toaletter. Sitsen är designad och producerad&hellip:
 • Toalettsits Lavabo Glomp Mjukstängande Hårdsits

  Toalettsits Lavabo Glomp Mjukstängande Hårdsits
  Toalettsits Lavabo Glomp är en mjukstängande hårdsits. Toalettsitsen är inte genomfärgad.
 • Spolknapp Villeroy & Boch ViConnect 300S Plast

  Spolknapp Villeroy & Boch ViConnect 300S Plast
  Spolknapp Villeroy &: Boch ViConnect 300S Plast är en snygg spolknapp för ditt badrum. Produkten tillhör Villeroy &: Boch populära serie ViConnect och kommer i 7 färgvarianter.
 • Toalettstol Ifö Vinta Art Rimfree

  Toalettstol Ifö Vinta Art Rimfree
  Toalettstol Ifö Vinta Art Rimfree är en golvstående toalettstol för golvmontage med skandinavisk design och slät utsida är helt utan spolkant vilket gör att bakterier och smuts inte har någonstans&hellip:
 • Toalettsits Svedbergs Standard

  Toalettsits Svedbergs Standard
  Toalettsits Standard från Svedbergs är en elegant toalettsits som passar WC 9082/9085/9087 från Svedbergs.
 • Vägghängd Toalettstol Duravit D-Code

  Vägghängd Toalettstol Duravit D-Code
  Vägghängd Toalettstol D-Code är en vit toalett i porslin med runda former som fokuserar på enkelhet.
 • Vägghängd Toalettstol Villeroy & Boch Architectura Vita Sitslös

  Vägghängd Toalettstol Villeroy & Boch Architectura Vita Sitslös
  Vägghängd Toalettstol Villeroy &: Boch Architectura Vita Sitslös är den perfekta toaletten för ditt badrum. Produkten tillhör den populära serien Architectura Vita från Villeroy &: Boch.
 • Vägghängd Toalettstol Villeroy & Boch Architectura Rundad med Dold Infästning

  Vägghängd Toalettstol Villeroy & Boch Architectura Rundad med Dold Infästning
  Vägghängd Toalettstol Villeroy &: Boch Architectura Rundad med Dold Infästning är den perfekta toaletten för ditt badrum. Produkten tillhör den populära serien Architectura från Villeroy &:&hellip:
 • Toalettsits Pressalit Norden S1062

  Toalettsits Pressalit Norden S1062
  Toalettsits Pressalit Norden med soft close och lift-off levereras med universalbeslag. Passar till Gustavsberg: Nordic/Nautic, IDO: Seven D och Laufen: Pro N. Det medföljer dessutom sidoproppar i fyra&hellip:
 • Vägghängd Toalettstol LH Elba

  Vägghängd Toalettstol LH Elba
  Elba är en vägghängd toalettstol utan spolkant för en mer lättstädad upplevelse och är en noga utvald produkt från Sanovas eget varumärke LH.

Sitthöjd på toalettstolar

Det finns inget exakt mått på sitthöjd man måste förhålla sig till. Toalettstolar som finns att köpa kan ha olika sitthöjd och det finns allt från 40 cm till 50 cm för långa personer.

En standard är att vägghängd toastol monteras cirka 45 cm från golv till toalettring.

S-lås och P-lås

Det finns två olika typer av vattenlås på toaletter som heter S-lås eller P-lås. Vattenlås används för att förhindra att avloppslukt finns i badrummet.

Att vattenlåsen kallas för S eller P är hur de är utformade. Ett S-lås har formen av ett liggande S och avloppet går rakt ner genom golvet. Toalettstolar med denna typ av lås kan se lite olika ut och ha inbyggt, dolt eller öppet S-lås.

Den andra typen av vattenlås, P-låset, har avloppsröret vänt bakåt och ger möjligheten att dra avloppet i väggen istället för ner genom golvet. Man kan dock ansluta ett bakåtriktad P-vattenlås till en böjning bakom toalettstolen, som sedan går ner genom golvet. Går även att ansluta åt sidan.

Form och funktion på toalettstolar

Design är inte bara hur toalettstolen ser ut men även funktion. Utseendet på en toalettstol kan vara rakt eller runt i olika grad. Funktionellt kan den ha olika spolningar, separering av urin eller vara en toalettstol utan spolkant till exempel.

Om formen mestadels är efter tycke och smak för att passa övrig badrumsinredning så har funktionaliteten betydelse för toalettstolens hygien och förbrukning.

Ibland är det även viktigt att ta hänsyn till storleken på stolen. En kompakt toalettstol är kanske det enda som får plats i en trång toalett.